onsdag 12 november 2014

Respons på varandra diskuterande texter (Christie)

Lär man sig något när boken är svår?

Boken är svår att läsa speciellt eftersom jag inte tycker om spänningsromaner. Blir det intressant för mig att läsa mer? Varför vill jag lära mig mer om boken är svår? Från början är det väldigt svårt att förstå, särskilt när jag läser texten men efter lite diskussionen med klasskamrater och lärare blir det enklare att hänga med i boken.

Å ena sidan lär man sig mycket ord och det är en utmaning för mig att läsa den svåra boken eftersom jag behöver lära mer nya ord med hjälp ordlista. Det hjälper mig att utvecklas att läsa svårare böcker och jag gillar att läsa spänningsroman nu.

Å andra sidan läser att läsa en bok som är svårt att förstå innebär att det kan bli tråkigt att fortsätta lära något. Det blir ointressant att fortsätta läsa och det tar så lång tid att läsa meningar för att man måste titta i ordlistan hela tiden. Men om det är enkel bok går det snabbare att läsa och förstå.

Jag tror att lär man sig  mycket ord och utvecklar sina kunskaper och självförtroende samt ökar nivå om förståelse när boken är svår.

torsdag 6 november 2014

Finns det ett liv efter döden?


Idag på den 06 november 2014 pratade vi om religion, spöken och livet efter döden mellan diskutera om boken Solstorm.

Jag skulle vilja prata om ett liv efter döden. Det vad tror jag i mitt liv. Jag alltid tror att det finns ett liv efter döden. Jag läste i skolan om den och hörde om den från andra i min hindu religionen. Vad ska bli nästa liv, ett bra liv eller dålig. Det alltid bror på vad vi gör i det här livet. Om vi är snäll vänlig person och ta hand om andra problem då får vi bra liv på nästa gång. Det vad läste jag och tror på den. På samtidit är det inte så lätt att vara snäll och hjälpa andra hela tiden eftersom livet är svårt att leva. Men vi måste försöka och pressa sig själv hård att ta livet på rätt väg.


Diskussionen var riktig bra idag ändå det fanns eleverna från olika religioner. Det fanns personer som håller inte på den.Man kan inte lärda andra om den att tro på den. Det är bra inre känsla och tro som man kan ha själv.  

onsdag 5 november 2014

Ska man behöver pass att resa


När man ska resa behöves man pass? Det är viktigt att ha pass under hela resa för att kunna visa vem du är- Kan man resa utan pass? En del tycker att man kan resa sig utan pass. Räcker det bara med en legitimation?

Det är viktig att ha pass under resa. Det hjälper polisen att veta vem du är och varför du är här. Det är individuella kontroll dokument. I den här tiden när terrorism är överallt ,är det ett viktigast dokument som man måste ha med sig inom hela resa till andra länder.

Man behöver inte pass när man resa på olika länder. Det räcker bara med ett Id-kort. Det kostar mycket att göra nytt pass. Det blir skönare och fortare att resa bara med en legitimation. Jag tror pass också en del av rasism som visar till andra om vem du är.

Vi tycker att ha pass under resa för att det är en säkerhet kontroll.

torsdag 25 september 2014

"All In Emma" Del 2

Idag på den 25th september 2014 läste jag och mina kompisar tillsammans kapital Prestationen i boken ”All In” eftersom vi inte förstod när vi läste det i hemma. Vi hjälpte varandra att förstå kapitalet men vi klarade inte att läsa hela kapitalet men klarade första 3 sidorna.

En av min kompis såg att Emma var annorlunda från andra barn. Hon aldrig blir ledsen än andra barn när man avskräcker henne. Hon brukar ta den som utmaning och blir mer benägen att bevisa motsatsen eftersom hon tänker att hon är bäst. Men min ena kompis håller på inte med det. Hon tänker att det är ett negativt tankesätt att bli bästa hela tiden. Hon såg att den här tänka hindrade Emma hela tiden att prestera om det finns möjlighet att hon inte kunde bli först eller bäst på den.

Jag berättade också om Emma livet som jag förstod från boken. Hon var mer mogen än hennes ålder eftersom hon reste runt hela välden oss människor som var dubbelt så gamla var hon. Som jag förstår från boken var att hon levde på två världarna Hemma och runt sim tävlingar. Hon kände vilsen på båda sidorna.

Diskussionen var riktigt bra ändå jag saknade våra lärare. Vi hade mycket synsätt tillsammans men det var lite svårare att förklara till andra som förstår inte ord meningen. Jag hittade inte riktigt bra exempel att förklara. Jag är glad att vi klarade och arbetet som team och vi fortsätter med ”All In Emma” boken.  

torsdag 18 september 2014

"All In Emma" Del 1

I dag har vi vår första diskussion om All In . Vi pratade om rädslor, känslor, mod osv. Det var ganska bra diskussionen. Jag läste också första 10 sidor om All In och välde ett ämne för att diskutera med andra.

Många av oss hade åsikter om vad mod i livet innebär i Emma livet. Thanyaporn tänkte att Emma inte bryr på sig och inte nöjd med sitt liv för att hon hade sätt alla sina sim diplom på bordet och vill inte hänga på vägen eller sätta i skåpet. En av min kompis tänkte att Emma inte vågar säga nej till andra personer och det är en negativ tänka. Man måste vågar sig själv innan säga ”Nej” eller ”Jaa”. Anna som är också min kompis berättade att man måste vara nöjda med sitt liv som de fick från God och tänka hela tiden om andra som saknar alla viktigaste grejer som vi har i.e mat, hus, kläder.


Jag pratade om hennes rädsla och känsla. Hon tänker mycket om vad andra tycka. Hon trodde att folk tror att hon är mer än någon annan. För att överkomma den här rädslan gav hon sina medaljer till Karlshamn simhallen. De ville ställa ut hennes mästerskapsmedaljer i cafeterian som skulle bli en motivera sak till andra simmare. Hon var förvånad och samtidigt väldigt glad och stolthet.

Diskussionen var mycket intressant. När jag läste boken igår kväll ,förstod jag inte mycket om vad handlade i boken men idag efter diskussionen har jag greppat vad den handlar om första 18 sidorna

torsdag 11 september 2014

Reflektion

1. Jag väljer All in av Emma Igelström.

2. Boken handlar om Emma Igelström livet som är en populärt simmare.
3. Det ska bli intressant att läsa en bok om en person som är okänd till mig men som är mycket populärt personen i Sverige och hela värden inom sport. 
4. Kanske den här Boken ska bli en motivera om livet. Jag tror att boken handlar om Emma livet.
5. Det ska bli en intressant och sorgligt bok.









1. Välj en av biografierna.
2. Skriv en text
3. Förklara och motivera varför du har valt den.
4. Beskriv dina förväntningar på boken. Vad kommer den att handla om? Kommer du att skratta eller gråta? Kommer den att vara spännande? Hemsk? Gripande? Rolig? Intressant? Sorglig?
5. Publicera din text på din blogg.