torsdag 25 september 2014

"All In Emma" Del 2

Idag på den 25th september 2014 läste jag och mina kompisar tillsammans kapital Prestationen i boken ”All In” eftersom vi inte förstod när vi läste det i hemma. Vi hjälpte varandra att förstå kapitalet men vi klarade inte att läsa hela kapitalet men klarade första 3 sidorna.

En av min kompis såg att Emma var annorlunda från andra barn. Hon aldrig blir ledsen än andra barn när man avskräcker henne. Hon brukar ta den som utmaning och blir mer benägen att bevisa motsatsen eftersom hon tänker att hon är bäst. Men min ena kompis håller på inte med det. Hon tänker att det är ett negativt tankesätt att bli bästa hela tiden. Hon såg att den här tänka hindrade Emma hela tiden att prestera om det finns möjlighet att hon inte kunde bli först eller bäst på den.

Jag berättade också om Emma livet som jag förstod från boken. Hon var mer mogen än hennes ålder eftersom hon reste runt hela välden oss människor som var dubbelt så gamla var hon. Som jag förstår från boken var att hon levde på två världarna Hemma och runt sim tävlingar. Hon kände vilsen på båda sidorna.

Diskussionen var riktigt bra ändå jag saknade våra lärare. Vi hade mycket synsätt tillsammans men det var lite svårare att förklara till andra som förstår inte ord meningen. Jag hittade inte riktigt bra exempel att förklara. Jag är glad att vi klarade och arbetet som team och vi fortsätter med ”All In Emma” boken.  

torsdag 18 september 2014

"All In Emma" Del 1

I dag har vi vår första diskussion om All In . Vi pratade om rädslor, känslor, mod osv. Det var ganska bra diskussionen. Jag läste också första 10 sidor om All In och välde ett ämne för att diskutera med andra.

Många av oss hade åsikter om vad mod i livet innebär i Emma livet. Thanyaporn tänkte att Emma inte bryr på sig och inte nöjd med sitt liv för att hon hade sätt alla sina sim diplom på bordet och vill inte hänga på vägen eller sätta i skåpet. En av min kompis tänkte att Emma inte vågar säga nej till andra personer och det är en negativ tänka. Man måste vågar sig själv innan säga ”Nej” eller ”Jaa”. Anna som är också min kompis berättade att man måste vara nöjda med sitt liv som de fick från God och tänka hela tiden om andra som saknar alla viktigaste grejer som vi har i.e mat, hus, kläder.


Jag pratade om hennes rädsla och känsla. Hon tänker mycket om vad andra tycka. Hon trodde att folk tror att hon är mer än någon annan. För att överkomma den här rädslan gav hon sina medaljer till Karlshamn simhallen. De ville ställa ut hennes mästerskapsmedaljer i cafeterian som skulle bli en motivera sak till andra simmare. Hon var förvånad och samtidigt väldigt glad och stolthet.

Diskussionen var mycket intressant. När jag läste boken igår kväll ,förstod jag inte mycket om vad handlade i boken men idag efter diskussionen har jag greppat vad den handlar om första 18 sidorna

torsdag 11 september 2014

Reflektion

1. Jag väljer All in av Emma Igelström.

2. Boken handlar om Emma Igelström livet som är en populärt simmare.
3. Det ska bli intressant att läsa en bok om en person som är okänd till mig men som är mycket populärt personen i Sverige och hela värden inom sport. 
4. Kanske den här Boken ska bli en motivera om livet. Jag tror att boken handlar om Emma livet.
5. Det ska bli en intressant och sorgligt bok.









1. Välj en av biografierna.
2. Skriv en text
3. Förklara och motivera varför du har valt den.
4. Beskriv dina förväntningar på boken. Vad kommer den att handla om? Kommer du att skratta eller gråta? Kommer den att vara spännande? Hemsk? Gripande? Rolig? Intressant? Sorglig?
5. Publicera din text på din blogg.